Gril ondertussen de yakitori. Deze kun je grillen als de rijst kookt en de groenten aan het wokken bent.*
Snijd de rode ui in ringen, de mango in blokjes en de champignons in plakjes. Het kontje snijd je van de paksoi en deze snijd je in stukken van ca. 2-3 centimeter dik.
Verhit een beetje olie in de wok en fruit het uitje aan.
Voeg dan de champignons toe en wok dit tot ze bijna gaar zijn.
Voeg dan de sugarsnaps toe, wok deze mee en breng het geheel op smaak met de sesamolie en sojasaus.
Voeg dan de paksoi toe, wok kort mee en voeg tot slot de mango toe. Wok alles nog even kort door elkaar.
Verdeel de rijst over 4 borden, samen met de kipspiesjes en tot slot de groenten uit de wok. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Let op (!) bereid de yakitori alvast voor. Hiervoor moet je namelijk de kip snijden en aan spiesjes rijgen en een zgn. lak maken waarmee je de stokjes bestrijkt tijdens het grillen. Voor je aan dit recept begint bereid je dat eerst voor. Zie voor meer informatie ook het recept voor yakitori.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.