Ga terug
+ servings
Pastasalade met pesto

Pastasalade met pesto

Lekker en écht makkelijk recept voor pastasalade met pesto, tomaatjes, mozzarella en rucola. Ideaal voor een zomerse BBQ of picknick!
4.41 van 15 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram pasta
  • 100 gram pesto
  • 175 gram cherrytomaten (gehalveerd, evt. in verschillende kleuren)
  • 285 gram mozzarella bolletjes (uitlekgewicht 150 gram)
  • 2 handjes rucola
  • 75 gram zongedroogde tomaten (in stukjes)
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta in een pan water met een snuf zout beetgaar.
  • Giet de pasta af en spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
  • Meng de pasta met alle overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 508kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 25g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.