Ga terug
+ servings
Artisjok

Artisjok

Basis bereidingswijze voor het klaarmaken van artisjok. Een makkelijk artisjok recept met een lekker simpel botersausje erbij.
4.60 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 2 Artisjoks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 artisjok
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ citroen
Gesmolten boter om erbij te serveren als dip (aioli of Hollandaise saus is ook lekker trouwens)

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de stelen van de artisjok, knip de onderste blaadjes eraf en snij de bovenkant recht
    • Je kunt de artisjokken stomen in een mandje of in een laag water in een grote pan. Ik heb de artisjokken gestoomd in een grote pan.
    • Voeg de artisjokken toe aan grote pan met een laag water, voeg een scheut olijfolie en knijp de citroen uit, voeg de uitgeknepen helften toe aan de pan.
    • Stoom de artisjokken ca. 30-45 minuten (afhankelijk van de grootte). Keer af en toe om. Ze zijn gaar als je met een mes gemakkelijk in de bodem kunt prikken.
    • Smelt de boter in een pannetje en giet over in een schaaltje om in te dippen.
    • Je kunt de blaadjes van de artisjok trekken, in het sausje dippen en het zachte onderste gedeelte opeten. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Tip: als alle blaadjes op zijn, kun je het 'hooi' wegsnijden en de artisjokbodem/het artisjokhart ook nog opeten.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 145kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 9g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.