Kook de pasta beetgaar en een pan met water en een flinke snuf zout. Hou een kopje (ca. 100 ml) kookvocht achter en giet de rest af.
Rasp ondertussen de citroen en pers hem vervolgens uit.
Na het afgieten gebruik je dezelfde pan en verhit je de olijfolie hierin. Fruit de knoflook even aan tot deze lekker begint te ruiken. Voeg dan de peperkorrels, citroenrasp en sap toe en breng dit aan de kook.
Voeg dan het kookvocht en de kookroom toe samen met de doperwten, breng opnieuw aan de kook en schep de pasta erdoor.
Meng de maizena met een beetje water en voeg toe zodat de saus iets kan indikken.
Breng verder op smaak met peper en eventueel wat Parmezaanse kaas.
Serveer met een lekkere pluk rucola en een schijfje citroen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.