Breng een steelpan met ruim water aan de kook. Kook hierin de gepelde pistachenoten voor 1 minuut en zorg dat er een bak met ijskoud water klaar staat om ze in te doen na het koken.
Hierdoor schrikken ze en laten ze velletje los. Ontvel de pistachenoten zodat je alleen nog de felgroene pistachenoot hebt. Maal deze zo fijn mogelijk in een keukenmachine (indien het na een paar minuten malen nog geen pasta is geworden kun je er eventueel een theelepeltje neutrale olie aan toevoegen).
Klop de roomkaas los en meng hier de pistachepasta door.
Meng de melk, suiker en het vanille-extract er ook door.
Klop de slagroom luchtig en schep dit voorzichtig (!) door het mengsel.
Doe het ijsmengsel vervolgens in de ijsmachine en draai er in 45-60 minuten een mooi ijs van (tijd kan verschillen per ijsmachine).
Verdeel het ijs daarna over een bak en garneer eventueel met wat extra fijngehakte pistachenoten. Vries het ijs nu nog minimaal 1-2 uur om mooi hard te worden.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.