Ga terug
+ servings
Pistache ijs recept

Pistache ijs

Met dit pistache ijs recept maak je het allerlekkerste ijs. Zo puur en romig met de echte smaak van pistache én makkelijk om te maken!
4.34 van 12 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 8 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram pistachenoten (ongezouten, ongebrand en gepeld (ongepeld is dit ca. 250 gram))
  • 200 gram roomkaas
  • 150 ml volle melk
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 ml slagroom
Extra: pistachenoten om te garneren

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • We beginnen met het maken van de pistachepasta.
    • Breng een steelpan met ruim water aan de kook. Kook hierin de gepelde pistachenoten voor 1 minuut en zorg dat er een bak met ijskoud water klaar staat om ze in te doen na het koken.
    • Hierdoor schrikken ze en laten ze velletje los. Ontvel de pistachenoten zodat je alleen nog de felgroene pistachenoot hebt. Maal deze zo fijn mogelijk in een keukenmachine (indien het na een paar minuten malen nog geen pasta is geworden kun je er eventueel een theelepeltje neutrale olie aan toevoegen).
    • Klop de roomkaas los en meng hier de pistachepasta door.
    • Meng de melk, suiker en het vanille-extract er ook door.
    • Klop de slagroom luchtig en schep dit voorzichtig (!) door het mengsel.
    • Doe het ijsmengsel vervolgens in de ijsmachine en draai er in 45-60 minuten een mooi ijs van (tijd kan verschillen per ijsmachine).
    • Verdeel het ijs daarna over een bak en garneer eventueel met wat extra fijngehakte pistachenoten. Vries het ijs nu nog minimaal 1-2 uur om mooi hard te worden.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 299kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 3g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 14g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.