Ga terug
+ servings
Citroen kwarktaart

Citroen kwarktaart

Makkelijk recept voor een heerlijke, frisse citroen kwarktaart met een kokoskoekjes bodem. Echt een aanrader deze kwarktaart!
4.61 van 23 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Opstijven: 4 uur
Totale tijd: 5 uur
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram Nizza kokoskoekjes
  • 40 gram roomboter (ongezouten)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 125 ml citroensap
  • 2 eetlepels citroenrasp ((ik gebruikte gezoete citroenrasp van Dr. Oetker))
  • 1 theelepel citroenextract
  • 100 gram kristalsuiker
  • 200 gram slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 350 gram kwark (halfvolle of volle)
Optioneel: vers fruit naar smaak ter decoratie

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Vet de springvorm in en/of bekleed deze met bakpapier. Vergeet de zijkanten niet of gebruik hiervoor eventueel acetaatfolie. Dan krijg je de citroen kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
    • Verkruimel de koekjes (evt. in een keukenmachine).
    • Smelt de roomboter en schep dit door de verkruimelde koekjes.
    • Verdeel dit over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast.
    • Wel de blaadjes gelatine in koud water.
    • Doe de citroensap, citroenrasp, het citroenextract en de helft van de suiker in een steelpannetje. Verwarm dit even kort (niet laten koken) tot de suiker is opgelost.
    • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door het warme citroenmengsel tot ze helemaal zijn opgelost.
    • Klop de slagroom, met het zakje klopfix en de rest van de suiker stijf.
    • Roer in een ruime kom de kwark even goed los en spatel hier de slagroom doorheen. Roer als laatste het iets afgekoelde citroenmengsel erdoorheen tot alles goed is gemengd.
    • Haal de springvorm uit de koelkast en schenk hier het kwarkmengsel in. Zet de springvorm weer in de koelkast voor minimaal 3 uur of (bij voorkeur) een nacht.
    • Garneer voor het serveren met wat schijfjes citroen en/of vers fruit naar wens en snijd de taart in puntjes. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 221kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 6g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 9g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.