Vet de springvorm in en/of bekleed deze met bakpapier. Vergeet de zijkanten niet of gebruik hiervoor eventueel acetaatfolie. Dan krijg je de citroen kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
Verkruimel de koekjes (evt. in een keukenmachine).
Smelt de roomboter en schep dit door de verkruimelde koekjes.
Verdeel dit over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast.
Wel de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de citroensap, citroenrasp, het citroenextract en de helft van de suiker in een steelpannetje. Verwarm dit even kort (niet laten koken) tot de suiker is opgelost.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door het warme citroenmengsel tot ze helemaal zijn opgelost.
Klop de slagroom, met het zakje klopfix en de rest van de suiker stijf.
Roer in een ruime kom de kwark even goed los en spatel hier de slagroom doorheen. Roer als laatste het iets afgekoelde citroenmengsel erdoorheen tot alles goed is gemengd.
Haal de springvorm uit de koelkast en schenk hier het kwarkmengsel in. Zet de springvorm weer in de koelkast voor minimaal 3 uur of (bij voorkeur) een nacht.
Garneer voor het serveren met wat schijfjes citroen en/of vers fruit naar wens en snijd de taart in puntjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.