Sorbetijs met frambozen
Het makkelijke recept voor waanzinnig lekker sorbetijs met frambozen! Dit frambozen sorbetijs zet je in een handomdraai om tafel.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 1 uur uur Totale tijd: 1 uur uur 5 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram frambozen (vers of diepvries) 200 ml water 200 gram suiker 1 blaadje gelatine 1 theelepel citroensap
Wanneer je frambozen uit de diepvries gebruikt haal ze dan ongeveer een half uur van te voren even uit de vriezer zodat ze iets kunnen ontdooien.
Week het blaadje gelatine in koud water.
Doe het water en de suiker in een steelpan met dikke bodem.
Zet dit op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is.
Knijp het blaadje gelatine uit en meng dit door het suiker en water mengsel.
Doe de frambozen in een blender en giet hier beetje bij beetje het suikerwater bij.
Ondertussen meng je dit in de blender tot een glad mengsel.
Tot slot doe je de citroensap erdoor.
Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in 30-50 minuten ijs van (tijd kan verschillend zijn per ijsmachine).
Doe het ijs in een bak en laat het (indien nodig) nog even opstijven in de vriezer. Eet smakelijk!
Calorieën: 259 kcal | Koolhydraten: 65 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.