Ga terug
+ servings
Saucijzenbroodjes (zelfgemaakte)

Saucijzenbroodjes (zelfgemaakte)

Zelfgemaakte Saucijzenbroodjes. Op zich zijn saucijzenbroodjes helemaal niet moeilijk om te maken. Bladerdeeg met lekker gekruid gehakt.
4.09 van 12 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 10 Saucijzenbroodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram gehakt (half om half of varkensgehakt)
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 sneetje wit brood
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren (middel)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe het gehakt in een ruime kom en laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  • Leg het sneetje brood op een schaaltje en snij de korstjes er van af. Hierover doe je de melk. Knijp het broodje een klein beetje uit en voeg dit bij het gehakt met 1 ei, 1 tl sambal, 1/2 tl nootmuskaat, een beetje peper en ruim zout.
  • Meng alles goed door elkaar. Het gehakt is vrij vochtig maar je kunt er nog goed kleine worstjes van maken. Maak 10 kleine worstjes. Zorg dat het gehakt een beetjes losjes is (dus niet te compact worstje).
  • Kluts het andere ei in een kom en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Doe de worstjes in het midden van de bladerdeeg, vouw dicht en druk even goed aan (eventueel kun je de kantjes een beetje aandrukken met een vork). Leg de saucijzenbroodjes voor ongeveer 10-15 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte.
  • Voor je de saucijzenbroodjes in de oven doet bestrijk je de bovenkant ook met ei, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10-15 minuten goudbruin in de oven. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 247kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 8g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.