Ga terug
+ servings

Pindakaas

Een makkelijk en lekker basisrecept om zelf pindakaas te maken. Maar 3(!) ingrediënten nodig, aanrader!
4.63 van 8 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram pinda’s (ongezouten)
  • snuf zout
  • 2-3 theelepels olie (let op: gebruik een neutrale olie)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rooster de pinda’s even kort in een koekenpan tot ze lekker beginnen te ruiken.
  • Laat de pinda’s afkoelen en doe ze in de keukenmachine.
  • Maal de pinda’s fijn en voeg tijdens het malen een snuf zout en twee of drie theelepels olie toe tot je een mooie gladde pindakaas krijgt.
  • Bewaar de pindakaas in een afgesloten pot op een donkere, koele plek.

handig om te weten:

Tip: voeg eens wat chilivlokken, stukjes grof gehakte pinda’s of juist wat stukjes (pure) chocolade toe voor de variatie.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1443kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwitten: 65g | Vetten: 126g | Verzadigd vet: 19g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.