Pindakaas
Een makkelijk en lekker basisrecept om zelf pindakaas te maken. Maar 3(!) ingrediënten nodig, aanrader!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
250 gram pinda’s (ongezouten) snuf zout 2-3 theelepels olie (let op: gebruik een neutrale olie)
Rooster de pinda’s even kort in een koekenpan tot ze lekker beginnen te ruiken.
Laat de pinda’s afkoelen en doe ze in de keukenmachine.
Maal de pinda’s fijn en voeg tijdens het malen een snuf zout en twee of drie theelepels olie toe tot je een mooie gladde pindakaas krijgt.
Bewaar de pindakaas in een afgesloten pot op een donkere, koele plek.
Tip: voeg eens wat chilivlokken, stukjes grof gehakte pinda’s of juist wat stukjes (pure) chocolade toe voor de variatie.
Calorieën: 1443 kcal | Koolhydraten: 40 g | Eiwitten: 65 g | Vetten: 126 g | Verzadigd vet: 19 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.