Pasta met romige tomatensaus en cervelaat
Makkelijk recept voor pasta met romige tomatensaus. Deze snelle pasta met cervelaat in een romige tomatensaus is binnen 20 minuten klaar.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
250 gram pasta (naar keuze (ik gebruikte rigatoni)) 2 sjalotjes 2 tenen knoflook 1 paprika (rood) 1 courgette ½ worst Stegeman Cervelaat ('het kan ook anders') 2 theelepels Italiaanse kruiden 350 gram passata (tomatensaus) 100 ml kookroom 150 gram cherrytomaten (gehalveerd) olijfolie, peper & zout Extra: verse basilicum & Parmezaanse kaas
Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en giet daarna af.
Snipper ondertussen de sjalotjes, snij de knoflook fijn en de paprika en courgette in stukjes.
Snij de cervelaat van Stegeman in plakjes en vervolgens in partjes.
Verhit een beetje olie in een koekenpan, fruit de ui en knoflook even kort aan tot deze lekker beginnen te ruiken.
Voeg dan de paprika en courgette toe. Bak deze bijna gaar en voeg dan de helft van de partjes cervelaat toe. Bak deze kort mee.
Strooi de Italiaanse kruiden eroverheen en bak dit ook even kort mee.
Voeg dan de passata toe, breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat een paar minuten pruttelen.
Voeg de kookroom toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Schep de (afgegoten) pasta erdoorheen en verdeel de pasta over 4 borden.
Verdeel daarover de rest van de cervelaat, cherrytomaatjes en garneer naar smaak met verse basilicum en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Tip: serveer er voor extra groenten eventueel een frisse salade bij of verwerk extra groenten in de saus.
Calorieën: 363 kcal | Koolhydraten: 42 g | Eiwitten: 14 g | Vetten: 17 g | Verzadigd vet: 8 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.