Pasta met broccoli
Pasta met broccoli, een simpele, lekkere en makkelijke maaltijd die je binnen een half uurtje op tafel zet. Vega maaltijd voor het hele gezin.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
300 gram pasta (bijvoorbeeld vlindertjes pasta) 250 gram broccoli 1 ui 2 tenen knoflook 3 eetlepels olie 2 eetlepels bloem 125 ml melk (of plantaardige melk) 1 eetlepel Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken) 1 handje walnoten (ongezouten) peper, zout ter garnering: Parmezaanse kaas en/of verse basilicum
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Snij de broccoli in stukjes en kook deze zacht (ca. 10 minuten) in ruim water met een snuf zout. Giet daarna af.
Als de broccoli klaar is ga je de saus maken.
Snipper het uitje en snij de knoflooktenen fijn.
Verhit de olie in een steelpan en fruit het uitje en knoflook even aan tot het lekker begint te ruiken.
Voeg dan de bloem toe, bak even kort en voeg vervolgens de melk toe.
Mix dit met een garde tot een gladde, dunne saus.
Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Schep de broccoli door de saus en pureer de saus zo fijn of zo grof als je zelf wilt met een staafmixer.
Schep de gekookte pasta door de saus en breng het geheel verder op smaak met peper en zout.
Verkruimel de walnoten erover voor je de pasta serveert en garneer met wat blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!
Calorieën: 390 kcal | Koolhydraten: 69 g | Eiwitten: 14 g | Vetten: 7 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.