Laat de sushirijst eerst een kwartier wellen in koud water.
Spoel het vervolgens om en doe er 300 ml water bij.
Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag en kook het in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.
In een kommetje meng je 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker goed door elkaar.
Dit mengsel schep je vervolgens door de sushirijst wanneer deze gaar is. Laat de sushirijst daarna volledig afkoelen.
Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Zet dan 3 kommen of diepe borden klaar met in een kom de bloem, in de ander het geklutste ei en in de laatste de panko.
Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko waardoor de kip een krokante paneerlaag krijgt.
Verhit een laag olie van ongeveer 1-2 centimeter in een koekenpan.
Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen.
Snij de komkommer in stukjes, mango in blokjes, radijs in dunne plakjes en de avocado in plakjes.
Verdeel de afgekoelde sushirijst over 2 kommen, snij de krokante kipfilet in repen en verdeel over de kommen samen met de groenten. Verdeel naar smaak de saus over de kip en garneer met wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: voor een extra malse kip die ook nog een beetje gelijkmatig is qua dikte zodat hij mooi gaard: sla hem dan plat. Dat kun je o.a. doen door de kipfilet op een snij plank te leggen, af te dekken met wat huishoudfolie en er met een pannetje een paar keer flink op te slaan.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.