We beginnen met het maken van het deeg. Meng het water samen met de suiker en de gist in een ruime kom (evt. van je keukenmachine). Laat dit een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
Doe hier vervolgens de bloem bij samen met de olijfolie, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder en kneed er een soepel deeg van (bij voorkeur met de deeghaak in een keukenmachine). Voeg het zout toe als het deeg een beetje gekneed is.
Haal het deeg uit de kom, maak er een bol van.
Vet de kom in met een beetje olijfolie, doe de bol erin en draai om zodat hij rondom bedekt is met een dun laagje olie.
Dek de kom af en laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid is verdubbeld.
Verdeel daarna het deeg in ca. 8 stukjes en rol hier repen van. Knoop hier een knoopje van.
Leg de knoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze (afgedekt met huishoudfolie en een theedoek) nog ca. 30-45 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng nu de gesmolten boter samen met de rest van de ingrediënten, behalve de Parmezaanse kaas, en smeer de knoopjes in met ongeveer de helft hiervan.
Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en verdeel daarna de andere helft van de boter over de broodjes zodat ze een mooi glansje krijgen. Verdeel de Parmezaanse kaas daarna direct ook erover.
Dek ze af met een theedoek om ze lekker zacht en soepel te krijgen terwijl ze afkoelen. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.