Maak het pizzadeeg zoals in dit basisrecept voor pizzadeeg en voeg de Italiaanse kruiden tijdens het kneden toe. Verdeel het deeg voor de laatste rijs in 12 gelijke bolletjes (i.p.v. 4 zoals in het recept aangezien we kleine pizzabroodjes gaan maken).
Terwijl het deeg met de laatste rijs bezig is, verwarm je de Pizzaiolo alvast voor op houtoven stand.
Bak de champignons even in een pan met een heel klein beetje olie of boter en leg ze daarna op een keukenpapiertje zodat het teveel aan vocht uit de champignons geabsorbeerd wordt.
Druk een bolletje pizzadeeg plat met je handen, verdeel er vervolgens ongeveer 1 eetlepel pizzasaus overheen.
Verdeel hier naar smaak de blokjes paprika, plakjes (uitgebakken) champignon en kaas over heen.
Schuif het pizzabroodje in de Pizzaiolo en bak op de houtoven stand in ca. 1-1,5 minuut gaar.Blijf er dus even bij, want 2 minuten is net even te lang omdat een kleine broodje is. Zo snel bakt deze heerlijke oven!
Herhaal dit met de rest van het deeg en bak zo alle pizzabroodjes. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Ik heb voor de topping van de broodjes nu gekozen voor een vegetarisch 'beleg' met lekker veel groenten, maar je kunt hier uiteraard naar hartelust mee variëren met bijvoorbeeld stukjes salami, tonijn uit blik, andere groenten of verschillende soorten kaas.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.