Ga terug
+ servings
BBQ saus maken

BBQ saus

Zelf BBQ saus maken is ontzettend makkelijk én ontzettend lekker. Absolute aanrader om eens uit te proberen, favoriet hier in huis.
4.64 van 36 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 250 ml tomaten passata
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels rode wijn azijn
  • 1,5 eetlepel Worcestersaus
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel zwarte peper (versgemalen )
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • snufje chilipoeder
  • maizena

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten, behalve de maizena, in een pannetje en breng op middelhoog vuur rustig aan de kook.
  • Laat inkoken tot je de gewenste dikte van de saus hebt bereikt. Als je de saus nog wat te dun vindt, kun je er eventueel wat maizena aan toe voegen om de saus wat dikker te maken. Begin met een klein beetje maizena en laat rustig pruttelen, maizena heeft even nodig om zijn 'werk' te doen en je wilt niet eindigen met een té dikke saus.
  • Als de barbecuesaus klaar is kun je 'm meteen serveren.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 694kcal | Koolhydraten: 175g | Eiwitten: 5g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.