Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Rooster de blanke hazelnoten in 6 minuten op een bakplaat of tot ze lichtbruin zijn.
Hak de hazelnoten vervolgens fijn. Dit kun je naar eigen inzicht doen.
Ik heb hiervoor de keukenmachine gebruik en de hazelnoten zo fijn mogelijk gemalen. Houd je liever van lekkere stukjes in je hazelnootpasta dan hak je ze grover.
Laat de chocolade ondertussen au bain marie smelten.
Voeg een snufje (zee)zout toe aan de chocolade en roer er dan de poedersuiker en olijfolie door.
Roer daarna de hazelnoten erdoor en klaar is je zelfgemaakte Nutella. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Je kunt de gianduja, oftewel Nutella, meteen eten of je bewaard het in uitgekookte potjes. Dan is het ca. 6 weken op een donkere plaats houdbaar.Handig om te weten: de voedingswaarden zijn voor de hele pot ;-)
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.