Ga terug
+ servings
Nutella zelf maken

Nutella

Nutella zelf maken (hazelnootpasta) uit het kookboek Jamie kookt Italië. Het recept voor originele Nutella, ook wel gianduja genoemd. Lekker!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 grote pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram chocolade (puur - 70%)
  • 200 ml olijfolie (mild)
  • 150 gram blanke hazelnoten
  • 100 gram poedersuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Rooster de blanke hazelnoten in 6 minuten op een bakplaat of tot ze lichtbruin zijn.
  • Hak de hazelnoten vervolgens fijn. Dit kun je naar eigen inzicht doen.
  • Ik heb hiervoor de keukenmachine gebruik en de hazelnoten zo fijn mogelijk gemalen. Houd je liever van lekkere stukjes in je hazelnootpasta dan hak je ze grover.
  • Laat de chocolade ondertussen au bain marie smelten.
  • Voeg een snufje (zee)zout toe aan de chocolade en roer er dan de poedersuiker en olijfolie door.
  • Roer daarna de hazelnoten erdoor en klaar is je zelfgemaakte Nutella. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Je kunt de gianduja, oftewel Nutella, meteen eten of je bewaard het in uitgekookte potjes. Dan is het ca. 6 weken op een donkere plaats houdbaar.
Handig om te weten: de voedingswaarden zijn voor de hele pot ;-) 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 5127kcal | Koolhydraten: 366g | Eiwitten: 38g | Vetten: 428g | Verzadigd vet: 115g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.