Pepernoten mousse
Pepernoten mousse in 3 laagjes. Een laagje verkruimelde pepernoten, luchtige pepernoten mousse en als laatste een laagje slagroom.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Opstijven koelkast: 3 uur uur Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
400 ml slagroom 125 gram pepernoten 2 blaadjes gelatine 1 zakje Klopfix 1 zakje vanillesuiker 3 theelepels koekkruiden
Wel de blaadjes gelatine even in koud water.
Verkruimel 75 gram pepernoten en verdeel dit over de bodem van de glaasjes.
Verkruimel nu nogmaals 50 gram pepernoten en meng hier de koekkruiden door. Houd dit apart.
Klop de 250 ml slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker.
Kook 2 eetlepels water, knijp de blaadjes gelatine uit en meng het gekookte water met de blaadjes gelatine zodat deze vloeibaar worden.
Voeg dit toe aan de slagroom en mix heel kort even mee.
Schep dan de gemalen pepernoten door de slagroom en verdeel dit over de glaasjes.
Zet de glaasjes een nachtje of minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Klop vlak voor het serveren de rest van de slagroom stijf en verdeel dit over de potjes. Eet smakelijk!
* 4 personen/ glaasjes pepernoten mousse (ga qua inhoud potjes of glaasje waar ca. 250 ml in kan voor het mooiste effect).
Calorieën: 487 kcal | Koolhydraten: 28 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 41 g | Verzadigd vet: 25 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.