Ga terug
+ servings
Pasta vongole

Pasta vongole

Pasta vongole is een Italiaanse klassieker en met deze twist a la Jamie Oliver een recept om verliefd op te worden. Zo lekker en zo klaar!
4.72 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram cherrytomaten (rijp)
  • paar takjes peterselie (vers)
  • 150 gram spaghetti
  • 500 gram venusschelpen (vongole)
  • ½ theelepel chilivlokken (gedroogd)
  • 1 glaasje rosé
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snij de cherrytomaatjes in kwarten en de verse peterselie fijn.
  • Kook de spaghetti beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en giet daarna af.
  • Terwijl de spaghetti aan het koken is, gaan we aan de slag met de vongole. Spoel de venusschelpen af en controleer de schelpen. Schelpen die openstaan test je even met een tikje op het aanrechtblad. Als ze alsnog sluiten, zijn ze goed. Als ze open blijven staan, gooi je ze weg. Ook beschadigde schelpen gooi je weg.
  • Zet een ruime koekenpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Voeg al snel de fijn gesneden knoflook toe, juist wanneer de olie nog niet helemaal heet is.
  • Bak dit heel even kort aan zodat de olie de geur en smaak overneemt van de knoflook. Voeg dan de chilivlokken toe en ook de cherrytomaten. En bak dit een paar minuten mee.
  • Voeg de vongole toe, schud alles even goed door elkaar en schenk daarna de wijn erbij.
  • Doe de deksel op de pan voor ongeveer een minuut. Haal daarna de deksel van de pan en hou het goed in de gaten zodat je kunt zien dat de schelpen open gaan en de wijn verdampt.
  • Schelpen die niet open zijn gegaan, gooi je weg.
  • Doe de gekookte pasta nu bij de schelpjes en schud alles goed door. Voeg dan de verse peterselie toe en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 358kcal | Koolhydraten: 62g | Eiwitten: 16g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.