Kiwi sorbetijs
Makkelijk recept voor een heerlijk verfrissend kiwi sorbetijs met slechts 3 (!) ingrediënten. Echt een aanrader om zelf te maken!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 30 minuten minuten Totale tijd: 45 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
50 gram suiker 500 gram kiwi (geschild, in blokjes gesneden) 1 eetlepel citroensap
We maken eerst de suikersiroop. Doe hiervoor de suiker en 50 ml water in een pannetje met dikke bodem.
Breng dit aan de kook tot de suiker is opgelost, laat iets inkoken tot een siroop. Laat de suikersiroop daarna volledig afkoelen.
Snij de schil van de kiwi en snij dan in blokjes. Pureer fijn met een staafmixer of keukenmachine.
Doe daar de (afgekoelde) suikersiroop bij samen met het citroensap en meng alles door elkaar.
Doe het ijsmengsel in de ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten een mooi kiwi sorbetijs van. Bewaar in de vriezer. Eet smakelijk!
Calorieën: 125 kcal | Koolhydraten: 31 g | Eiwitten: 1 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.