Garnalen spiesjes van de BBQ
Garnalen spiesjes van de BBQ met een heerlijke marinade van knoflook, verse citroen, verse peterselie, olijfolie en peper en zout.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 4 uur uur 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram garnalen (vers of ontdooid (groot)) 100 ml olijfolie 10 gram verse krulpeterselie 3 teentjes knoflook rasp van 1 citroen 2 eetlepels citroensap peper en zout
Doe alle ingrediënten (behalve de garnalen/gamba's) in een keukenmachine en mix hier de marinade van.
Rijg de garnalen of gamba's op satéprikkers per 3 of 4 (afhankelijk van hoe groot je stokjes en hoe groot de garnalen/ gamba's zijn).
Doe deze in een diepe schaal of ruime bak en verdeel hierover de marinade.
Dek af en zet de garnalen spiesjes voor minimaal 4 uur (of iets langer) in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
Grill de spiesjes om en om gaar op de BBQ en eet smakelijk!
Calorieën: 93 kcal | Koolhydraten: 1 g | Eiwitten: 7 g | Vetten: 7 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.