Doe dit in ruime hittebestendige (metalen of glazen) kom met de eidooiers, de alcohol, suiker en een snuf zout.
Klop de eieren los met een garde en laat even staan tot de basterdsuiker zo goed als opgelost is.
Zet ondertussen een kom (waar je hittebestendige kom in past) met water in de koelkast. Die gebruik je straks om de advocaat snel terug te kunnen koelen.
Zet de kom met het eimengsel op een pan met een laag water en verwarm het geheel au bain marie naar 62/64 graden terwijl je ondertussen het mengsel goed blijft doorkloppen (anders kan het ei stollen en krijg je brokkepap ;-) ).
Als de advocaat een goede consistentie heeft zoals advocaat hoort te zijn (soort van dikke vla), dan zet je de kom in het koude water en koel je het al roerend terug.
Giet door een zeef en doe in een karaf of leuke fles. Serveer met een toefje slagroom. Proost!
handig om te weten:
Let op: voedingswaarden zijn voor het hele flesje.Je kunt zelfgemaakte advocaat een paar dagen in de koelkast bewaren.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.