Ga terug
+ servings
Foe yong hai

Foe yong hai

Foe yong hai, net zoals bij het Chinees restaurant. Een omelet met lekker veel groenten en een herkenbaar zoetzuur sausje.
4.45 van 25 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de saus:
  • 2 uien
  • 2-3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels suiker (witte basterdsuiker of anders kristalsuiker)
  • 500 gram passata
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels azijn
  • olie, peper en zout naar smaak
Voor de omelet
  • 8 eieren (middel)
  • 200 gram prei (in dunne reepjes gesneden)
  • 300 gram champignons (in plakjes gesneden)
  • 100 gram taugé
  • bosui (ter garnering)
  • peper en zout
Lekker met rijst erbij

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • We beginnen met het maken van de saus. Snipper de uitjes en snij de knoflook fijn.
    • Verhit een beetje olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
    • Voeg dan de suiker toe zodat de ui karameliseert.
    • Voeg dan de passata, gembersiroop, hoisinsaus en de azijn toe. Breng aan de kook en proef de saus. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe.
    • Als de saus te dun is kun je hem iets inkoken of indikken met een maizenapapje (= 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel (koud) water). Of je voegt iets water toe als de saus juist te dik is.
    • Ondertussen gaan we de omelet maken. Het makkelijkste is om dit in vieren te doen. Dus elke keer 2 eieren en 1/4 van de groenten gebruiken. Dan heb je 1 omelet per persoon.
    • Kluts dus 2 eieren in kommetje. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de champignons en prei even aan.
    • Voeg op het laatst, vlak voor je de eieren erbij doet, een beetje van de taugé toe en vervolgens de geklutste eieren.
    • Bak de omelet aan beide kanten, strooi er naar smaak nog wat peper en zout overheen. Bak zo alle omeletten en houd de gebakken omeletten warm tussen twee borden.
    • Serveer met wat gekookte rijst, garneer met was bosui en de saus naar smaak eroverheen. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 326kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 18g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.