4eetlepelssuiker(witte basterdsuiker of anders kristalsuiker)
500grampassata
4eetlepelsgembersiroop
4eetlepelshoisinsaus
4eetlepelsazijn
olie, peper en zout naar smaak
Voor de omelet
8eieren(middel)
200gramprei(in dunne reepjes gesneden)
300gram champignons(in plakjes gesneden)
100gramtaugé
bosui(ter garnering)
peper en zout
Lekker met rijst erbij
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
We beginnen met het maken van de saus. Snipper de uitjes en snij de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
Voeg dan de suiker toe zodat de ui karameliseert.
Voeg dan de passata, gembersiroop, hoisinsaus en de azijn toe. Breng aan de kook en proef de saus. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe.
Als de saus te dun is kun je hem iets inkoken of indikken met een maizenapapje (= 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel (koud) water). Of je voegt iets water toe als de saus juist te dik is.
Ondertussen gaan we de omelet maken. Het makkelijkste is om dit in vieren te doen. Dus elke keer 2 eieren en 1/4 van de groenten gebruiken. Dan heb je 1 omelet per persoon.
Kluts dus 2 eieren in kommetje. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de champignons en prei even aan.
Voeg op het laatst, vlak voor je de eieren erbij doet, een beetje van de taugé toe en vervolgens de geklutste eieren.
Bak de omelet aan beide kanten, strooi er naar smaak nog wat peper en zout overheen. Bak zo alle omeletten en houd de gebakken omeletten warm tussen twee borden.
Serveer met wat gekookte rijst, garneer met was bosui en de saus naar smaak eroverheen. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.