Ga terug
+ servings
Bietenburger recept

Bietenburger

Bietenburger recept. Heerlijke zelfgemaakte burger van biet op een hamburgerbroodje met sla, tomaat, komkommer, ketchup en kaas.
4.27 van 23 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Opstijven koelkast: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de bietenburger:
  • 150 gram rode bieten (gekookt)
  • 200 gram kikkererwten (uit blik (omgespoeld en uitgelekt))
  • 100 gram havermout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout naar smaak
Voor het broodje/ voor erbij:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten voor de bietenburger in een keukenmachine en maal tot een glad geheel.
  • Proef het bietenmengsel en meng er naar smaak peper, zout en eventueel wat extra kruiden door.
  • Kneed hiervan 4 burgers (van elk ca. 110 gram per stuk), leg op een bordje, dek af met huishoudfolie en laat de burgers ca. 1 uur opstijven in de koelkast of een half uur in de vriezer.
  • Bak de burgers in 8-10 min. in een (grill)pan met een beetje olie.
  • Als burgers bijna gaar zijn leg je het plakje kaas erop en bak je deze mee tot hij gesmolten is.
  • Serveer de bietenburger op een hamburgerbroodje met sla, tomaat, komkommer en saus naar smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 420kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwitten: 14g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.