Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan. Als deze glazig zijn geworden, voeg je het gehakt toe en bak dit rul.
Snij ondertussen de paprika in blokjes.
Doe de tomatenpuree bij het gehakt, bak even mee en doe dan de paprikablokjes samen met de passata bij het gehakt in de pan.
Voeg de cayennepeper, chilipoeder en komijnpoeder toe en breng de groente-gehaktmix op smaak met zout en peper.
Roer de maïs vervolgens door de saus en laat de saus ongeveer 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
Verdeel een wrap over de bodem van de ovenschaal en zorg dat de ovenschaal helemaal bedekt is.
Verdeel de gehaktsaus over de wrap en bestrooi deze laag met ¼ van de kaas. Bedek weer met een wrap en herhaal de stappen nog 3 keer.
Verwarm de enchilada-lasagne 30 minuten in het midden van de oven tot de binnenkant lekker warm is en je een goudbruin korstje van de kaas bovenop hebt.
Haal hem uit de oven en laat hem even iets afkoelen. Strooi er fijngesneden lente-ui en peterselie over en serveer direct.
Lekker met crème fraîche of zure room erbij. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Hou je niet zo van pittig of eten er kleine kindjes mee (die niet zo van pittig eten houden) dan kun je ook alleen cayenne of alleen chili gebruiken en eventueel een halve theelepel i.p.v. een hele. Pas dit gerust naar eigen smaak aan.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.