Ga terug
+ servings
Yoghurtcake

Yoghurtcake

Makkelijk recept voor een heerlijke frisse yoghurtcake met Griekse yoghurt. Fris, zachtzoet en lekker luchtig. Een aanrader!
4.38 van 54 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • snuf zout
  • 225 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 eieren (middel)
  • 150 gram zonnebloemolie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de cakevorm in en/of bedek met een velletje bakpapier.
  • Meng eerst de droge en de natte ingrediënten apart in een kom door elkaar. Meng ze vervolgens met elkaar tot een mooi glad beslag.
  • Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 60 minuten goudbruin en gaar. Test of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen en decoreer eventueel met een beetje poedersuiker. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 335kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwitten: 7g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.