We beginnen met het maken van het deeg door de gist te mengen in een kom met het lauwwarme water en de suiker. Laat een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
Doe vervolgens de bloem erbij en kneed het deeg door. Voeg tijdens het kneden het zout toe.
Kneed er met een keukenmachine met deeghaak in ca. 10 minuten een soepel deeg van.
Maak er vervolgens een bal van en doe een beetje olie in de kom. Leg hierin de bal en draai om zodat er rondom olie zit.
Dek de kom af en laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot in hoeveelheid verdubbeld.
Terwijl het deeg aan het rijzen is gaan we de vulling maken.
Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten aan tot deze glazig beginnen te worden.
Voeg dan de kip toe en bak even mee. Voeg de overige ingrediënten van de vulling toe en voeg naar smaak eventueel nog een beetje peper/zout toe.
Laat de vulling vervolgens volledig afkoelen voor je de bapao gaat vullen.
Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 40 gram per stuk en draai er balletjes van.
Rol het balletje dat je als eerste hebt gemaakt uit tot een mooie ronde lap. Doe ongeveer 1 eetlepel van de vulling hierin.
Knijp de buitenkant rondom in (zoals te zien is op de foto) en draai er een soort 'knoopzakje' van.
Leg dit op een velletje bakpapier en herhaal met de rest van het deeg.
Dek af en laat nog ongeveer een half uurtje rijzen.
Stoom daarna de broodjes in ca. 15-20 minuten gaar. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Je kunt eventueel bapao bloem gebruiken (hoeft niet, mag wel). Dat vind je bij de toko en is net even witter van kleur en nog fijner gemalen waardoor de structuur nog net ietsje beter en lekkerder wordt.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.