Ga terug
+ servings

Madeleines recept

Makkelijk basisrecept voor heerlijke Franse madeleines. Een heerlijke luchtig cakeje om van te genieten!
4.40 van 23 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
In de koelkast: 1 uur
Hoeveelheid: 20 madeleines

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 eieren (middel)
  • 100 gram suiker
  • 125 gram roomboter (ongezouten)
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de eieren en suiker in een ruime kom of keukenmachine en klop het geheel in ca. 5 minuten luchtig en bijna wit van kleur.
  • Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Laat iets afkoelen.
  • Giet de boter beetje bij beetje bij de opgeklopte eieren terwijl je blijft mixen en voeg de bloem toe.
  • Mix de vanille-extract, citroenrasp en een snuf zout er ook door.
  • Zet het beslag in de koelkast voor minimaal 1 tot 2 uur.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de bakvorm in en bestuif heel licht met een beetje bloem.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes zodat ze net niet helemaal vol zitten (tijdens het bakken zetten ze namelijk iets uit)
  • Bak de madeleines in ca. 8-10 minuten licht goudbruin en gaar.
  • Even laten afkoelen en bestrooien (naar smaak) met wat poedersuiker. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Je kunt de madeleines ca. 2-3 dagen bewaren in een afgesloten plastic bak of koektrommel.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 98kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 1g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.