Madeleines recept
Makkelijk basisrecept voor heerlijke Franse madeleines. Een heerlijke luchtig cakeje om van te genieten!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten In de koelkast: 1 uur uur
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 20 madeleines
2 eieren (middel) 100 gram suiker 125 gram roomboter (ongezouten) 150 gram bloem 1 theelepel vanille-extract 1 theelepel citroenrasp 1 snuf zout
Doe de eieren en suiker in een ruime kom of keukenmachine en klop het geheel in ca. 5 minuten luchtig en bijna wit van kleur.
Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Laat iets afkoelen.
Giet de boter beetje bij beetje bij de opgeklopte eieren terwijl je blijft mixen en voeg de bloem toe.
Mix de vanille-extract, citroenrasp en een snuf zout er ook door.
Zet het beslag in de koelkast voor minimaal 1 tot 2 uur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in en bestuif heel licht met een beetje bloem.
Verdeel het beslag over de vormpjes zodat ze net niet helemaal vol zitten (tijdens het bakken zetten ze namelijk iets uit)
Bak de madeleines in ca. 8-10 minuten licht goudbruin en gaar.
Even laten afkoelen en bestrooien (naar smaak) met wat poedersuiker. Eet smakelijk!
Je kunt de madeleines ca. 2-3 dagen bewaren in een afgesloten plastic bak of koektrommel.
Calorieën: 98 kcal | Koolhydraten: 11 g | Eiwitten: 1 g | Vetten: 6 g | Verzadigd vet: 3 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.