Snijd het rundvlees in grove blokjes en snijd de teentjes knoflook fijn.
Kruid de blokjes rundvlees met peper, zout en verdeel er 2 eetlepels bloem over.
Doe een klein beetje olie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes even kort uit.
Schep de spekjes uit de pan zodat het vet in de pan blijft en houd de spekjes even apart.
Doe 50 gram roomboter in de pan samen met de blokjes rundvlees en bak deze rondom bruin.
Voeg dan het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee.
Zet het vuur laag en doe dan de winterpeen, spekreepjes, knoflook, rode wijn en de runderbouillon erbij.
Maak een kruidenbuiltje door de tijm, peterselie en laurierblaadjes vast te knopen en doe deze ook in de pan.
Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens minimaal 3 uur rustig stoven tot het vlees mals is en bijna uit elkaar valt.
Haal het kruidenbuiltje uit de pan.
Borstel de champignons en snijd in partjes, snijd de sjalotjes in halve manen.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de uitjes tot deze glazig zijn, voeg ze daarna toe aan de boeuf bourguignon en doe hetzelfde met de champignons.
Breng de boeuf bourguignon op smaak met peper en zout. Verdeel er nog wat fijn gesneden peterselie over voor je hem gaat serveren. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.