Ga terug
+ servings

Kipsalade voor op brood

Makkelijk recept voor een heerlijke, romige kipsalade voor op brood met pulled chicken, roomkaas en verse kruiden.
4.14 van 30 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 porties*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kipfilet ((ca. 250 gram))
  • 200 gram roomkaas
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel kwark
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 2 eetlepels augurk (in stukjes gesneden)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • theelepel uienpoeder
  • peper, zout, cayennepeper of chilipeper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de kip in ruim water met een flinke snuf zout in ca. 10-15 minuten gaar.
  • Haal de kip uit de pan, laten even iets afkoelen en pul de kip daarna met 2 vorken uit elkaar.
  • Maak nu de saus door de roomkaas, mosterd, kwark, bieslook, augurk, paprikapoeder en de uienpoeder te mengen.
  • Meng dit door de kip en breng de salade op smaak met peper, zout en naar wens voor een beetje pit nog wat cayennepeper of chilipeper. Serveer op een broodje met eventueel wat sla of rauwkost erbij. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Voldoende om 4 broodjes ruim mee te beleggen. 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 21g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.