Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte).
Vet de springvorm in en bedek de bodem eventueel met een velletje bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten eerst door elkaar. Dus de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en een snuf zout.
Meng dan met een lepel de eieren erdoor, de helft van de gesmolten roomboter en de kwark tot een plakkerig beslag.
Giet de rozijnen af en schep deze door het beslag.
Doe het beslag in de springvorm en bak de kwarkbol in ca. 30-45 minuten gaar en goudbruin. Test of de kwarkbol gaar is door er met een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit, dan is de kwarkbol gaar.
Besmeer de kwarkbol na het bakken met de rest van de gesmolten boter en decoreer naar wens met (poeder)suiker. Even iets laten afkoelen en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.