Ga terug
+ servings
Speculoos cheesecake

Speculoos cheesecake

Speculoos cheesecake, hier word je blij van! Met een bodem van verkruimelde speculoos, een romige cheesecakevulling en heel veel speculoos.
4.33 van 40 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Rusten oven: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de bodem:
  • 200 gram speculoos (koekjes)
  • 75 gram roomboter (ongezouten)
Cheesecake vulling
  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 50 gram speculoospasta
  • 3 eieren (middel)
  • 1 eidooier
  • 50 ml slagroom
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel koekkruiden
Ter decoratie
  • 100 gram speculoospasta
  • opgeklopte slagroom em verkruimelde speculoos koekjes naar smaak

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte en zet er alvast een kommetje met water in.
  • Vet de springvorm goed in.
  • Verkruimel de speculooskoekjes en smelt de roomboter.
  • Schep de roomboter door de verkruimelde speculooskoekjes en verdeel deze over de bodem. Druk goed aan.
  • Klop de roomkaas luchtig met de suiker.
  • Voeg de speculoospasta toe en mix goed door het beslag.
  • Voeg één voor één de eieren en eidooier toe en voeg pas een nieuw ei toe als het vorige eitje volledig is opgenomen.
  • Klop vluchtig de slagroom door het beslag, daarna de maizena, koekkruiden en tot slot het vanille-extract. Mix het beslag niet te lang.
  • Giet het beslag over de bodem en bak de cheesecake nu 2 uur in de oven en laat hem daarna minimaal 2 uur in de oven staan.
  • Laat de cheesecake volledig afkoelen.
  • Smelt vervolgens de speculoospasta ter decoratie in een pannetje of in de magnetron tot deze vloeibaar is en giet over de cheesecake.
  • Laat opstijven en afkoelen in de koelkast en garneer naar smaak eventueel nog met wat toefjes slagroom en verkruimelde speculooskoekjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 570kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 11g | Vetten: 38g | Verzadigd vet: 16g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.