Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
Schil de aardappels en snij in stukjes
Kook de aardappels in ca. 10-15 minuten gaar in ruim water met een snuf zout.
Kook ze daarna even kort droog en stamp ze vervolgens fijn.
Voeg de boter, eidooier, Parmezaanse kaas, bieslook, peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en stamp er een mooie gladde puree van.
Gebruik, als je hem in huis hebt, eventueel een pureeknijper voor het meest gladde resultaat.
Doe de puree in een spuitzak met spuitmondje en spuit er mooie toefjes van op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de pomme duchesse in ca. 20-25 minuten goudbruin in de oven. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: heb je geen pureeknijper zijn dan kan het lastig zijn om de puree heel glad te krijgen. Gebruik dan een groter spuitmondje bijvoorbeeld de Wilton 1M, dan kun je er makkelijker toefjes van spuiten.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.