Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Snij de broccoli in roosjes en blancheer deze in ca. 5 minuten beetgaar in ruim water met een snufje zout.
Vet de quichevorm in en verdeel de vellen filodeeg over de quichevorm. Smeer tussen elk vel met een keukenkwastje een beetje olijfolie.
Maak vervolgens de vulling door de eieren, melk, crème fraîche, uienpoeder, knoflookpoeder en naar smaak peper en zout te mengen tot een egaal glad mengsel.
Schep hier de helft van de geraspte cheddar door.
Verdeel de broccoli en de warmgerookte zalm over de bodem en giet hierover de vulling.
Verdeel de rest van de geraspte cheddar erover.
Bak de quiche in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.