Ga terug
+ servings
Klassieke garnalencocktail (met een lekkere twist)

Garnalen cocktail

Makkelijk recept voor een heerlijke, klassieke garnalen cocktail
4.07 van 33 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de garnalen cocktail
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 80 gram ijsbergsla (fijn gesneden)
  • 1 avocado (rijp)
  • 2 eetlepels tuinkers
  • ½ eetlepel citroenrasp
Voor de whisky cocktailsaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel whisky
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ theelepel paprikapoeder

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken van de saus. Meng hiervoor de mayonaise, ketchup, whisky, citroensap en paprikapoeder goed door elkaar. 
  • Neem 4 glazen en vul de bodem met fijngesneden ijsbergsla.
  • Snijd de avocado in kleine blokjes en verdeel deze vervolgens over de ijsbergsla.
  • Verdeel de Hollandse garnalen over de avocado.
  • Hierover doe je de citroenrasp en de tuinkers.
  • Tot slot een beetje van de zelfgemaakte whisky cocktailsaus naar smaak en eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: wil je de garnalen cocktail 's eerder op de dag al voorbereiden? Verdeel dan een beetje citroensap over de blokjes avocado om verkleuring tegen te gaan.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 116kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 5g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.