Meng daar de bloem door samen met een snuf zout en suiker naar smaak.
Schep de gesneden kool en de helft van de bosui erdoor.
Tot slot schep je de eieren erdoor tot alles goed door elkaar gemengd is.
Verhit een beetje olie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag.
Schep de helft van het beslag in de pan en maak er een ronde dikke pannenkoek van.
Verdeel de helft van de plakjes spek over de bovenkant met een beetje bonito flakes.
Als de onderkant goed gebakken is, flip je de pannenkoek om en bak je de andere kant (doe dit voorzichtig, je wilt niet dat je okonomiyaki stuk gaat natuurlijk).
Doe de deksel op de pan en laat de pannenkoek goed gaar stomen/bakken. Keer eventueel nogmaals om.
Haal de okonomiyaki uit de pan als hij gaar is en serveer naar smaak met de okonomiyaki saus, kewpie, bonito flakes en de rest van de bosui.
Herhaal met de andere helft van het beslag voor de tweede Japanse pannenkoek. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Voedingswaarden zijn excl. saus (deze voeg je naar smaak toe)
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.