Ga terug
+ servings
Bapao met pittige kipvulling

Bapao met pittige kipvulling

Broodje bapao zelf maken met een pittige kipvulling
4.75 van 8 stemmen
Voorbereiding: 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Hoeveelheid: 12 broodjes bapao

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram patentbloem (+ extra voor het vormen van de bolletjes)
  • 300 gram water (lauwwarm)
  • 100 gram rijstebloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram gist (gedroogd)
  • 8 kippenbouten
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 blaadjes daun salam (of laurierblad)
  • 1 ui
  • 1 rode rawit peper
  • 1 groene rawit peper
  • 1 cm gember (vers - geraspt)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel sesamolie
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • zonnebloemolie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Voor het maken van het deeg doe je de bloem, rijstebloem, gist, zout** en het lauwwarme water samen in de kom, meng en kneed het deeg een minuut of 15 á 20 tot een egale deegbal. Het deeg is klaar als je er een vliesje van kunt trekken. Om dit te testen doe je een beetje zonnebloemolie op je vingers. Pluk een stukje deeg van de deeg bal en trek het voorzichtig uit elkaar. Mocht het deeg te nat zijn dan kun je altijd een klein beetje extra bloem toevoegen.
  • Vet een kom in met zonnebloemolie, leg de bal met deeg erin, draai om zodat alle kanten bedekt zijn met zonnebloemolie en laat het geheel, afgedekt met een natte theedoek rijzen. Het volume van het deeg moet verdubbeld zijn, dit duurt ongeveer 60 minuten (even afhankelijk van de kamertemperatuur.
  • Als het deeg aan het rijzen is kunnen we de vulling klaar maken. Zet een pannetje met water op het vuur. Doe daar de kippenbouten en de kippenbouillonblokjes in en kook de kip gaar. Schep de kip als deze gaar is uit het water en laat even afkoelen. Bouillon niet weggooien.
  • Pluk het vlees van de kippenbouten en snijd het vlees vervolgens in kleine blokjes.
  • Snipper het uitje en snijd de groene en rode rawit pepertjes fijn. Verhit wat zonnebloemolie in een hapjes pan.Fruit het uitje & de pepertjes aan en voeg dan de blaadjes daun salam, de kip in blokjes en de koriander toe en schep even om. Voeg dan 2 soeplepels van de bouillon waarin je net de kip hebt gekookt toe. Breng op smaak met de ketjap manis, sesamolie, citroensap en geraspte gember. Kook het geheel goed in tot het meeste vocht verdampt is.
  • Als het deeg klaar is met rijzen stort je het deeg op een met bloem bedekt aanrecht. Verdeel het deeg in 12 stukken (ca. 75 gram per stuk) en maak hier bolletjes van. De bolletjes vorm je door het deeg in je hand te nemen en de zijkanten naar binnen te vouwen terwijl je, je hand in een kommetje houdt. Draai dit vervolgens rustig met je handen tot een mooi bolletje.
  • Wanneer alle bolletjes gevormd zijn neem je ze in je hand en druk je het deeg zachtjes plat zodat je een rond lapje deeg overhoudt. Doe in het midden van het lapje deeg wat van het pittige kip mengsel en vouw vervolgens de zijkanten weer naar binnen terwijl je een bolletje vormt. Zorg ervoor dat de broodjes goed gesloten zijn zodat er tijdens het stomen geen vulling uit kan komen. Vervolgens doe je de broodjes in een stomer of stoommandje en stoom je broodjes klaar in ca. 20 minuten. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Let op alle hoeveelheden (ook vloeistoffen) zijn in gewicht (gram).
** Zorg hierbij dat het zout niet in aanraking komt met het gist. Zout gaat namelijk de werking van het gist tegen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 306kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 20g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.