Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Vet de springvorm in met olie of boter en bedek de bodem met een velletje bakpapier.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in ca. 5 minuten beetgaar in een pan met water en een snuf zout (de stronk gebruiken we niet in dit recept). Giet de roosjes daarna af.
Meng eieren met de Griekse yoghurt, uitgeperste teentjes knoflook, ruim de helft van de geraspte cheddar, kerriepoeder, paprikapoeder en ruim peper en zout naar smaak door elkaar.
Bedek de bodem met 1/3 van de aardappelschijfjes, verdeel daarover de 1/2 van de broccoli, daarover weer 1/3 aardappelschijfjes, dan de andere helft van de broccoli en eindig weer met de aardappelschijfjes.
Tussen de lagen door schenk je elke keer een beetje van het yoghurt/ei mengsel. Zorg hierbij dat je nog wat mengsel overhoudt voor de bovenste laag en daaroverheen verdeel je de rest van de geraspte kaas.
Schuif de hartige taart nu in de oven en bak hem in ca. 45-60 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een lekkere salade. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Deze maaltijd is ruim voldoende voor 4 personen.Tip: mocht je een stukje over hebben kun je dit bewaren in de koelkast of invriezen voor later.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.