Ga terug
+ servings
Perziken crumble

Perziken crumble

Makkelijk recept voor een heerlijke perzik crumble met verse perziken
4.15 van 7 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 6 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 perziken (groot - rijp)
  • 125 gram bloem
  • 75 gram roomboter (ongezouten - koude boter)
  • 100 gram witte basterdsuiker (+ 1 eetlepel witte basterdsuiker)
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • zout
Extra: vanille of slagroomijs om erbij te serveren

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Maak het kruimeldeeg door de bloem, koude boter en de basterdsuiker te mengen samen met een snufje zout en de kaneel.
    • Kruimeldeeg maak je met de hand en hiervoor kneed je het deeg losjes tussen je handen of vingers terwijl je het, de naam zegt het al, kruimelt.
    • Schil de perziken (dit hoeft niet maar heeft wel mijn persoonlijke voorkeur) en snijd ze in partjes.
    • Meng door de perzik 1 eetlepel basterdsuiker en 1 theelepel kardemom.
    • Verdeel dit over een ovenschaal en verdeel hierover het kruimeldeeg.
    • Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
    • Laat iets afkoelen en serveer met een bolletje slagroom of vanille ijs. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Voldoende voor 4 tot 6 personen (afhankelijk van hoe groot je de porties maakt en of je er iets bij serveert zoals ijs bijvoorbeeld)

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 259kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwitten: 3g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 6g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.