Perziken crumble
Makkelijk recept voor een heerlijke perzik crumble met verse perziken
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 25 minuten minuten Totale tijd: 40 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
3 perziken (groot - rijp) 125 gram bloem 75 gram roomboter (ongezouten - koude boter) 100 gram witte basterdsuiker (+ 1 eetlepel witte basterdsuiker) 2 theelepels kaneel 1 theelepel kardemom zout Extra: vanille of slagroomijs om erbij te serveren
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Maak het kruimeldeeg door de bloem, koude boter en de basterdsuiker te mengen samen met een snufje zout en de kaneel.
Kruimeldeeg maak je met de hand en hiervoor kneed je het deeg losjes tussen je handen of vingers terwijl je het, de naam zegt het al, kruimelt.
Schil de perziken (dit hoeft niet maar heeft wel mijn persoonlijke voorkeur) en snijd ze in partjes.
Meng door de perzik 1 eetlepel basterdsuiker en 1 theelepel kardemom.
Verdeel dit over een ovenschaal en verdeel hierover het kruimeldeeg.
Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
Laat iets afkoelen en serveer met een bolletje slagroom of vanille ijs. Eet smakelijk!
* Voldoende voor 4 tot 6 personen (afhankelijk van hoe groot je de porties maakt en of je er iets bij serveert zoals ijs bijvoorbeeld)
Calorieën: 259 kcal | Koolhydraten: 40 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 11 g | Verzadigd vet: 6 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.