Verwarm de kokosmelk in een steelpan met dikke bodem tot aan de kook.
Doe dan de stukjes chocolade in een ruime kom en giet daar de hete kokosmelk op.
Dek de kom af. Door de warmte van de kokosmelk gaat de chocolade smelten. Laat dit nu een minuut of 5 zo staan.
Meng dan alles door elkaar en voeg de ahornsiroop samen met het vanille-extract toe.
Zet de kom nu minimaal 2 uur in de koelkast om volledig te koelen en op te stijven.
Hierna kun je het met een handmixer luchtig kloppen. Schep of spuit het met een spuitzak in glaasjes en serveer direct. Garneer naar wens eventueel met een toefje (vegan) slagroom of opgeklopte kokosroom en nougatine.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.