Neem een ruime kookpan en doe daar de aardappels, wortels en ui in.
Vul de pan met water zodat de aardappels en wortel net onder staan en voeg een snuf zout toe.
Breng aan de kook en zet het vuur iets zachter. Laat dit nu 20-25 minuten rustig pruttelen tot de aardappels en wortel gaar zijn.
Ondertussen bak je de gehaktballetjes in een koekenpan met wat olie tot ze gaar zijn.
Giet het water af en stamp de hutspot met een pureestamper. Je hoeft de stamppot niet helemaal glad te stampen, er mogen best wat stukjes in zitten.
Roer de melk en boter door de hutspot en breng het geheel verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer met de gehaktballetjes en eet smakelijk.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.