Kung pao chicken
Chinese kung pao chicken recept
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
400 gram kipdijfilet 300 gram rijst 200 gram bimi - aspergebroccoli 6-8 gedroogde chilipepers 1 ui (in halve ringen) 2 tenen knoflook (schuin gesneden) 1 rode paprika (in blokjes) 2 bosui (in dunne ringen) olie, peper en zout Saus
1½ eetlepel lichte sojasaus ½ theelepel donkere sojasaus 2 theelepel gember siroop ½ theelepel azijn 1 theelepel maizena Marinade kip
1 eetlepel maizena 2 theelepels sojasaus ½ eetlepel sesamolie
Snij de kipdijfilet in blokjes en doe in een kom.
Meng alle ingrediënten voor de 'marinade kip' door elkaar, schep door de blokjes kip en laag dit minimaal 30 minuten marineren.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Kook ze rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snij de kontjes van de bimi/ aspergebroccoli en kook de groenten beetgaar in een steelpan met water en een snuf zout.
Verhit ondertussen een beetje olie in de wok en wok de kip gaar. Schep deze vervolgens uit de wok.
Verhit daarna opnieuw een beetje olie in de wok en fruit de knoflook en ui even aan. Voeg daarna de gedroogde chilipepers toe.
Wok de paprika mee tot deze nog een beetje knapperig is.
Voeg dan de kip weer toe en dan de saus tot alles lekker door elkaar gemengd is.
Verdeel de rijst en de bimi/ aspergebroccoli over 4 borden samen met de kip. Garneer met de ringetjes bosui en eet smakelijk!
Calorieën: 455 kcal | Koolhydraten: 73 g | Eiwitten: 28 g | Vetten: 5 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.