Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller (let op: schil alleen het gele en niet het witte van de schil, dan wordt de limoncello bitter).
Doe alle schillen in een weckpot en voeg hier de alcohol aan toe.
Sluit de weckpot af en bewaar hem op een koele, donkere plek. Schud 3 keer per week, 4 weken lang even heen en weer zodat de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol kunnen trekken.
Na 4 wekken zeef je de schillen eruit.
Meng op laag vuur het water en de suiker tot de suiker is opgelost, laat dit even goed afkoelen.
Giet daarna het afgekoelde suikerwater bij de alcoholsap en je ziet dat de limoncello direct prachtig pastelgeel wordt.
Roer alles even goed door en verdeel vervolgens over glazen flessen. Sluit ze goed af en bewaar de limoncello in de vriezer. Proost!
handig om te weten:
LET OP! Gebruik alcohol welke geschikt is voor consumptie. Bijvoorbeeld gedenatureerde alcohol heeft wel een vergelijkbaar alcohol percentage, maar deze is giftig en zeker niet geschikt om te gebruiken voor consumptie.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.