Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Schil de aardappels en snijd in stukken.
Kook de aardappels in 12 min. gaar in een pan met ruim water en een snuf zout.
Kook de boerenkool tegelijkertijd in een andere pan met de rookworst.
Maak een romige aardappelpuree van de aardappel met met aardappelstamper of pureeknijper en meng hierdoor crème fraîche, 2 eetlepels melk en mosterd. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bak de spekreepjes even uit in een koekenpan en schep deze vervolgens door de boerenkool.
Maak de ovenschaal op en begin met aardappelpuree, dan de boerenkool met spekjes en vervolgens de rookworst.
Zet de ovenschaal nog 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.