Ga terug
+ servings

Boerenkool ovenschotel

Makkelijke boerenkool ovenschotel met worst
4 van 14 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 gram aardappelen (iets kruimig)
  • 600 gram boerenkool (gesneden)
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 rookworst (350 gram)
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels mosterd
  • nootmuskaat, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de aardappels en snijd in stukken.
  • Kook de aardappels in 12 min. gaar in een pan met ruim water en een snuf zout.
  • Kook de boerenkool tegelijkertijd in een andere pan met de rookworst.
  • Maak een romige aardappelpuree van de aardappel met met aardappelstamper of pureeknijper en meng hierdoor crème fraîche, 2 eetlepels melk en mosterd. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bak de spekreepjes even uit in een koekenpan en schep deze vervolgens door de boerenkool.
  • Maak de ovenschaal op en begin met aardappelpuree, dan de boerenkool met spekjes en vervolgens de rookworst.
  • Zet de ovenschaal nog 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 634kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 26g | Vetten: 38g | Verzadigd vet: 14g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.