Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
Hak de amandelen in grove stukken.
Kneed van alle ingrediënten (behalve de amandelen) een samenhangend (iets plakkerig) deeg. Kneed met de hand of de keukenmachine.
Kneed de amandelen erdoor. Doe eventueel wat extra bloem op je handen en / of het aanrecht om het deeg makkelijk(er) te kunnen kneden.
Maak 4 stevige rollen van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de rollen iets aan en bestrijk ze vervolgens met het extra ei.
Bak de cantuccini 20 minuten in de oven.
Haal ze daarna uit de oven en snij er direct met een scherp mes koekjes van 2cm dik van. Snijd de koekjes schuin af, zodat ze zo lang mogelijk worden en leg ze daarna terug op de bakplaat.
Bak de koekjes nog 15 minuten in de oven, maar nu op 130 graden boven- en onderwarmte. Dan worden de koekjes hard.
Laat de cantuccini afkoelen en eet smakelijk! Je kunt ze bewaren in een koektrommel.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.