Ga terug
+ servings
Tartaarsaus

Tartaarsaus

Makkelijk recept voor zelfgemaakte tartaarsaus
4.23 van 27 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 eieren (hardgekookt - middelgroot)
  • 2 augurken
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • 1 theelepel dragon (gedroogd)
  • ½ rode ui
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine.
  • Pulseer kort totdat alles fijngesneden is, maar je nog geen gladde saus hebt.
  • Serveer bij gebakken of gefrituurde vis. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Je kunt zelfgemaakte tartaarsaus 1 dag bewaren in de koelkast (mits afgedekt).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 404kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 12g | Vetten: 33g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.