Ga terug
+ servings
Champignonsoep

Champignonsoep

Makkelijk recept voor champignonsoep met kastanjechampignons.
4.18 van 246 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter champignonbouillon
  • 150 ml kookroom (of vegan room)
  • boter of olie, verse tijm, verse peterselie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje boter of olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Bak de champignons mee samen met een beetje verse tijm.
  • Als de champignons bijna gaar zijn voeg je de bloem toe. Bak even kort mee en schenk de bouillon erbij.
  • Breng aan de kook en roer de kookroom erdoor.
  • Laat de soep even een klein half uurtje pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Garneer met wat fijngesneden verse peterselie en serveer direct.

handig om te weten:

Wil je dit recept volledig vegan maken, gebruik dan plantaardige kookroom en (room)boter.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 139kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 5g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.