Ga terug
+ servings

Zelf tonijnsalade maken

Makkelijk recept voor heerlijke, gezonde, zelfgemaakte tonijnsalade
4.28 van 314 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 porties*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 blik tonijn op (olijf)olie (120 gram)
  • 1 ei (hard gekookt)
  • 1 rode ui
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel augurkjes (cornichons)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • Chiliflakes, olijfolie, citroensap, peper, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje, snij de augurkjes in kleine blokjes en de bosui in dunne ringen.
  • Het eitje pel je en snij je ook in kleine blokjes.
  • Giet het teveel aan olie van de tonijn eventueel af **.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met chiliflakes, peper, zout en een kneepje citroensap.
  • Naar smaak kun je (indien nodig) nog de afgegoten olie toevoegen of wat extra olijfolie toevoegen voor een smeuïge salade.
  • Serveer op brood met sla, plakjes komkommer en tomaat. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Met dit recept maak je een ruime kom tonijnsalade wat ongeveer voldoende is voor 4 broodjes tonijnsalade.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 85kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 9g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.