Zelf tonijnsalade maken
Makkelijk recept voor heerlijke, gezonde, zelfgemaakte tonijnsalade
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 blik tonijn op (olijf)olie (120 gram) 1 ei (hard gekookt) 1 rode ui 1 bosui 1 eetlepel augurkjes (cornichons) 1 eetlepel Griekse yoghurt Chiliflakes, olijfolie, citroensap, peper, zout
Snipper het uitje, snij de augurkjes in kleine blokjes en de bosui in dunne ringen.
Het eitje pel je en snij je ook in kleine blokjes.
Giet het teveel aan olie van de tonijn eventueel af **.
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met chiliflakes, peper, zout en een kneepje citroensap.
Naar smaak kun je (indien nodig) nog de afgegoten olie toevoegen of wat extra olijfolie toevoegen voor een smeuïge salade.
Serveer op brood met sla, plakjes komkommer en tomaat. Eet smakelijk!
* Met dit recept maak je een ruime kom tonijnsalade wat ongeveer voldoende is voor 4 broodjes tonijnsalade.
Calorieën: 85 kcal | Koolhydraten: 3 g | Eiwitten: 9 g | Vetten: 4 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.