Gnocchi met spinazie en champignons
Snelle vegan gnocchi met spinazie en champignons, aanrader!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram gnocchi 250 gram champignons 200 gram spinazie (vers) 75 gram rucola 1 scheutje kookroom (plantaardig) 1 ui 2 klontjes Flora Plant roomboter (ongezouten) 2 tenen knoflook peper, zout en tijm Om te serveren: chilivlokken en/of edelgistvlokken*
Verhit een klont Flora Plant roomboter in een koekenpan en bak de gnocchi hierin knapperig en goudbruin op middelhoog vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Ondertussen snipper je het uitje, snij je de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
Verhit in een andere koekenpan het andere klontje roomboter en fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar.
Als de champignons bijna gaar zijn voeg je handje voor handje de verse spinazie toe tot deze geslonken is.
Breng het geheel op smaak met peper, zout en tijm.
Giet er een scheutje kookroom door en schep de gebakken gnocchi er vervolgens door.
Serveer de gebakken gnocchi met knapperige rucola en serveer er naar smaak wat chilivlokken en/of edelgistvlokken overheen. Eet smakelijk!
* Edelgistvlokken zijn veganistisch en hebben de smaak van kaas. Strooi een beetje over de gebakken gnocchi ter vervanging van Parmezaanse kaas.
Calorieën: 312 kcal | Koolhydraten: 50 g | Eiwitten: 8 g | Vetten: 9 g | Verzadigd vet: 3 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.