Ga terug
+ servings
Gnocchi met spinazie en champignons

Gnocchi met spinazie en champignons

Snelle vegan gnocchi met spinazie en champignons, aanrader!
4.22 van 23 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram champignons
  • 200 gram spinazie (vers)
  • 75 gram rucola
  • 1 scheutje kookroom (plantaardig)
  • 1 ui
  • 2 klontjes Flora Plant roomboter (ongezouten)
  • 2 tenen knoflook
  • peper, zout en tijm
Om te serveren: chilivlokken en/of edelgistvlokken*

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verhit een klont Flora Plant roomboter in een koekenpan en bak de gnocchi hierin knapperig en goudbruin op middelhoog vuur.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Ondertussen snipper je het uitje, snij je de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
    • Verhit in een andere koekenpan het andere klontje roomboter en fruit de ui en knoflook even aan.
    • Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar.
    • Als de champignons bijna gaar zijn voeg je handje voor handje de verse spinazie toe tot deze geslonken is.
    • Breng het geheel op smaak met peper, zout en tijm.
    • Giet er een scheutje kookroom door en schep de gebakken gnocchi er vervolgens door.
    • Serveer de gebakken gnocchi met knapperige rucola en serveer er naar smaak wat chilivlokken en/of edelgistvlokken overheen. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Edelgistvlokken zijn veganistisch en hebben de smaak van kaas. Strooi een beetje over de gebakken gnocchi ter vervanging van Parmezaanse kaas.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 312kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 8g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.