Ga terug
+ servings
Sticky tofu, broccoli en rijst bowl

Gebakken tofu met sticky sausje, rijst en broccoli

Makkelijke vegan maaltijd met zoete en plakkerige gebakken tofu, rijst en groenten.
4.75 van 12 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram rijst
  • 300 gram broccoli
  • 175 gram tofu
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • olie, zout
Voor de saus:
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel maizena
Ter garnering: sesamzaadjes, bosui in ringetjes

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
    • Snij de broccoli en kook de roosjes in enkele minuten beetgaar in een pan met kokend water.
    • Snij de tofu in blokjes, verdeel er naar smaak wat zout over.
    • Strooi de maizena erover en schud de blokjes om, zodat de maizena goed verdeeld is.
    • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de knoflook en de ui heel kort en bak de tofublokjes goudbruin.
    • Meng de ingrediënten voor de saus samen in een kommetje.
    • Voeg de saus toe aan de tofu en bak deze even kort mee.
    • Verdeel de rijst over 2 kommen of borden en schep de gebakken tofu en de broccoli erbij. Strooi er naar wens wat sesamzaadjes en ringetjes bosui over. Serveer direct.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 458kcal | Koolhydraten: 86g | Eiwitten: 19g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.