Maak het deeg door alle ingrediënten te mengen tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 2 delen en laat het ongeveer 1 uur in de koelkast opstijven.
Maak ondertussen de amandelspijsvulling klaar door de amandelspijs te mengen met het halve geklutste ei.
Verwarm ondertussen ook de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Rol 1 van de deegdelen uit op een met bloem bedekt aanrecht tot de grootte van de bakvorm. Leg de deegplaat vervolgens in de met bakpapier bedekte bakvorm.
Druk goed aan zodat het deeg overal goed verdeeld is en je een mooie strakke bodem hebt.
Verdeel de laag met amandelspijs over de bodem.
Rol de laatste bol deeg uit zoals bij stap 5 en leg deze deegplaat weer bovenop de amandelspijs.
Bak de Friese oranjekoek in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Laat de koek daarna volledig afkoelen.
Maak dan de roze glazuur door de poedersuiker te mengen met een beetje kleurstof/ bessensap en eventueel een beetje water tot de juiste dikte (stroperig) en verdeel dit over de koek.
Laat even uitharden in de koelkast (ongeveer 30 minuten tot een uur) en garneer de Friese oranjekoek vervolgens naar wens met slagroom en vers fruit. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.